Hús fondü (olajos)
			
			
				 
			
		 
		
		
		
		
			Hozzávalók 
						
			
							
				
				| alapanyag | kalória (kcal)
 | fehérje (g)
 | zsír (g)
 | szénhidrát (g)
 | rost (g)
 | koleszterin (mg)
 | 
								
					| 1.5 liter				
		olaj | 899 | 0 | 99.9 | 0 | 0 | 0 | 
				
						
					| 10 dkg				
		csirkemell   | 110 | 24.7 | 1 | 0.5 | 0 | 60 | 
				
						
					| 10 dkg				
		szűzpecsenye | 163 | 21 | 8.1 | 0.4 | 0 | 68 | 
				
						
					| 10 dkg				
		borjú szűz | 120 | 19.5 | 4.5 | 0.3 | 0 | 70 | 
				
						
					| 10 dkg				
		marhacomb | 231 | 19 | 18 | 0.6 | 0 | 70 | 
				
		| az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak | 
		 
		
		
						
			Az olajos, fondue bourguignonne, esetében növényi olajat hevítsünk fel, majd tegyük rá a borszeszégőre. A felkockázott húsokat, csirkét, borjút, sertést, marhát kockázzuk fel. a felhevített olajban süssük meg, 1-3 perc alatt, majd a mártásokkal, legalább 4-5 féle illik hozzá, tálaljuk. A húsokat nem érdemes pácolni, a mártogatós elnyomná az ízét és az olajat is, idő előtt, tönkreteheti. Személyenként 3-4 villával számoljunk. Türelmetlen vendégeink is lehetnek. A tálalás lényege a sokféle mártás, saláta és a friss házikenyér. 
		
	        
	
        
        
    
    	
    
		Ezeket is érdemes megnézni! (Rokon receptek)